-
Doğal sabun yapımında kullanılan malzemeler kimyasal ya da yapay olmadığı için herhangi bir cilt kuruluğu ya da tahrişi yaşamazsınız.
-
Cilt tarafından emilip kana karışabilen sentetik maddeler içermez.
-
Doğal sabunları kokusu çok fark edilmese de market ürünlerinden daha taze kokar.
-
Sabun yapmayı seven binlerce insan var. Tüm zanaatlar gibi sabun üretiminde de üretici yaratıcılığını kullanıyor ve çeşit çeşit cildinize hiçbir zararı dokunmayan sabunlar üretiyorlar. Üstelik bununla da kalmıyorlar, yaptıkları araştırmalar ve sarf ettikleri efor da cabası. zanaatlar gibi sabun üretiminde de üretici yaratıcılığını kullanıyor ve çeşit çeşit cildinize hiçbir zararı dokunmayan sabunlar üretiyorlar. Üstelik bununla da kalmıyorlar, yaptıkları araştırmalar ve sarf ettikleri efor da cabası.
-
El yapımı sabunlardan asla bıkamazsınız, o kadar çok çeşidi var ki, kahvelisinden tutun yaban mersinlisine kadar! Sabun tariflerinin bir sınırı da yok, ne isterseniz kullanabilirsiniz, unutmayın. Doğal sabun yapan birini bulursanız istediğiniz meyveyi, sebzeyi ya da çiçeği sabununuzda kullanacağından şüpheniz olmasın. Yapmanız gereken tek şey sormak. Sabununuza eklemeniz için birkaç öneri: Kil, cildinizdeki fazla yağı atmanıza ve detoksa yardımcı olur. Meyve suları, çeşitli sütler, peeling için tahıllar ve şifalı otlar da sabununuza renk ve çeşit verecektir.
- Doğal sabunların pH derecesi 8,5 ile 9,5 arasında değişir. Bu pH değerleri aralığındaki bir ortamda patojen mikroorganizmaların neredeyse tamamı ölür. Market sabunları ise cilt pH değerine “denk” olduklarını söylerler yani pH 5,5. Oysa bu pH değerindeki bir ortamda çoğu patojen mikroorganizma hayatta kalır. Yani iyi bir antisepsi için doğal sabun iyi bir alternatiftir. pH 10’dan yüksek doğal sabunları ise SADECE TEMİZLİK AMACI İLE ELDİVEN YARDIMIYLA kullanabilirsiniz. Cildinizi tahriş edebilir.